Çatı Kaplama Malzemeleri Nelerdir?

Çatı; mimari yapıların en önemli parçası, aynı zamanda aksesuarıdır. Yapı mükemmel bir mimariye sahip olabilir, ancak çatı için gereken özen gösterilmemişse ve çatı kaplama yapılmamışsa, çatısının akıtması halinde hiçbir işe yaramaz. Üst kat dairlerin tercih edilememesinin genel nedeni çatıda kaplama ve yalıtım işlemlerinin uygulanmamasından kaynaklanmaktadır. Çatıda yalıtım ve kaplama işlemleri doğru formatta yapılmadığı taktirde ısınma ve akıtma problemleri yaşanacak ve binanızın tadilat masrafları yükselirken kullanım ömrü de azalacaktır. Çatı kaplamanın öneminden bahsettikten sonra;


Çatı Kaplama İşlemlerinde Kullanılan Malzemeler;


Çatı kaplama işlemleri için tercih edeceğiniz malzemeler yaşadığınız bölgenin iklimine ve kişisel tercihlerinize göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca çatının eğimi(açısı) malzeme tercihlerini de etkilemektedir. Ahşap kaplama malzemeleri daha dik eğimli çatılar için tercih edilebilirken, daha düz düşük eğilimli çatılarda kullanımı uygun değildir. 

Bina Cephelerinde 

Bina Çatılarında 

Sınır Belirlemede 

İnşaat Alanlarında 

Çevre Koruma alanlarında ve birçok alanda tercih edilmektedir. 


Trapez Çatı Uygulaması;


Uygulanacak çatıda şirket tarafından alınan özel ölçülerde kesilebilir olup, kalınlığı kullanıcın isteğine göre ayarlanabilmektedir. Hazırlanan ürünler genelde hafif olduğu için çatıya ekstra yük binmemektedir. Trapez saçlar kesme işlemi tamamlandıktan sonra çatınız ahşap ise ahşap üzerine monte edilebilmektedir, değil demir ise de kolaylıkla montaj işlemleri yapılmaktadır. Trapez çatı tek bir model değildir, farklı kesimlerde ve farklı renklerde tercih edilebilir durumdadır. 







Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.
Teşekkürler! Form gönderildi.